zaterdag 24 juli 2010

Umberto Eco


DE NAAM VAN DE ROOS.


Het te de laatste week van november 1327 in een welvarende abdij In het noorden van Italië. Broeder William van Bakerville, een geleerde Franciscaner monnik uit Engeland, komt als speciaal gezant van de keizer met een delicate diplomatieke opdracht naar Italië. Hij moet een ontmoeting organiseren tussen de van ketterij verdachte Franciscanen en afgevaardigden van de paus.

AL spoedig ontwikkelt zijn verblijf;: in Be abdij zich echter tot een tijd vol apocalyptische verschrikkingen: zeven dagen en nachten zijn William en zijn metgezel Abson getuige van de wonderbaarlijkste en voor een abdij hoogst zonderlijke gebeurtenissen. Er wonden zeven geheimzinnige misdaden gepleegd, die de muren van de ontoegankelijke, Labyrintvormige bibliotheek met bloed besmeurden. Angstige geruchten gaan door de abdij; niet alleen de abt heeft iets te verbergen, overal worden sporen uitgewist. William wordt door de onderzoekskoorts bevangen, en dringt steeds dieper door tot de geheimen van de abdij.


Dit boek heb ik al jaren in de kast op zolder staan. Zo'n 15 jaar geleden gekocht maar alleen de film gezien. De film is spannend maar het boek is zo mogelijk nog spannender! Dit moet je echt lezen.

Behalve de naam van de auteur is hier natuurlijk niets eco's aan maar geef ik het toch een plaatjes op mijn blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten