donderdag 15 juli 2010

Eco op vakantie




Ik werk al jarenlang in het toerisme en reis dan ook graag de wereld rond. Natuurlijk weet ik als eco-bewust mens dat reizen niet altijd goed is voor het milieu maar gelukkig zijn er steeds meer manieren om schade aan de natuur zo veel mogelijk te beperken.


Zo worden door veel luchtvaartmaatschappijen donaties gedaan aan organisaties die de uitstoot van foute gassen door vliegtuigen compenseren door bijvoorbeeld bos aan te planten.

Ook bij veel hotels staat milieu hoog op de agenda. Het bespaart veel ( dat is natuurlijk ook handig) en is helemaal in.


Zo was ik in maart in Mexico in de plaats Playa del Carmen. De foto is gemaakt vanaf het balkon van hotel RIU Palace Riviera Maya. Kijk eens op de website van RIU.com voor meer info en alle hotels uit deze keten


De RIU-keten is sisnds een tijdje bewust bezig met recycling, waterbesparing en bewust energieverbruik. Tuinen worden voorzien van de neiuwste watersproeisystemen zodat er niet veel verknoeid wordt.


Tijdens ontbijtbuffetten ( die trouwens heerlijk en erg afwisselend zijn) zijn geen kleine kuipjes met jam meer te vinden. Alles wordt gekoeld bewaard is grote schalen waardoor echt heel veel plastic onnodig is. men serveert een bio-ontbijt en ook alle andere buffetten zijn samengesteld zodat er zoveel mogelijk verloren gaat. Men gebruikt producten uit het land zelf als het even kan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten