maandag 18 februari 2013

Lippenbalsem, wat werkt echt?

Wie kent het niet? Je koopt een Labello en begint met stiften. Vervolgens blijf je stiften, meer stiften en nog meer stiften. Als je niet stift worden je lippen alleen maar droger. Heel herkenbaar, toch?

In Labello ( maar Vaseline, Blistex en ander veel gebruikte lipcreme) zitten minerale oliën. Deze olie droogt je huid verder uit en werkt dus eigenlijk alleen maar averechts. Minerale olie sluit je huid af en maakt glad. In eerste instantie lijkt dit fijn maar dat is het niet. Dus...weg ermee en schaf een goede lippenbalsem aan. Dit zijn een paar goede merken:

The Body Shop cacaoboter, 7 Euro.

Deze lipboter bestaat voor een deel uit kokosolie. Deze olie smelt op je lippen. De crème lijkt een beetje stug en dikkig als je het op je vinger doet maar als je het uitsmeert blijft er een dun glanzend laagje op je lippen zitten. De kokosgeur is natuurlijk helemaal meegenomen. Geen minerale olie.


 
Weleda Everon lippenbalsem, 5 Euro.

Een typische Weledageur met vanille en rozen. Door de natuurlijke ingrediënten heeft de balsem ook nog een lichte beschermingsfactor. Jojobaolie is een van de bestanddelen van deze fijne stift. Een echte aanrader!


Anatomicals Stop Cracking up Lip Balm, 5 euro.


Super, alleen al om de tekst op de tube:

Dryness and soreness making your lips want to climb your face throw themselves off a high forehead? Then give them therapy in a tube with soothing balm. Not made in a lab containing nuts. We only want you for your body.

Dit is een fijne lichte gloss en balsem. Het product is ( bijna) geurloos en geeft een mooie glans. Door het tubetje is het makkelijk aan te brengen . Je moet dit wel regelmatig doen. Na een drankje ben je het grootste deel van de balsem kwijt aan het glas. Ook in de crème zitten geen minerale oliën.

Ik moet altijd lachen om de teksten op de producten van Anatomicals. Je doet je humeur er dus ook goed mee, niet alleen je lippen.




2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke blog! Hoe zit het bijvoorbeeld met Vaseline?

    Groetjes,
    Josine
    www.modekoninginmaxima.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Josine,

    Leuk dat je mijn blog hebt bezocht!


    In Vaseline zitten ook minerale oliën. Minerale olie is een destillaat van aardolie. Het sluit je huid erg af. Sinds een tijdje neem ik mij voor om dit soort dingen niet meer te gebruiken. Mijn gevoel zegt dat echt natuurlijk ( lees plantaardige) ingrediënten beter zijn voor je lijf. Minerale olie is een goedkoop vulproduct en wordt veel gebruikt, soms ook in dure merken.

    BeantwoordenVerwijderen