donderdag 11 oktober 2012

Movies to watch, uit de oude doos

Sommige films moet je gezien hebben. Hieronder laat ik een paar van mijn favorieten zien. Het zijn niet per se recente films. Sommige zijn echt best oud maar blijven goed.



The lovely Bones

Deze film vertelt het verhaal van een jong meisje dat wordt vermoord. Ze kijkt vanuit een soort tussenwerled naar haar familie en de dader. Verscheurd door het dilemma van wraak nemen en zorg om haar familie gaat ze op reis in de tussenwereld. Klinkt een beetje vaag misschien maar deze film moet je echt zien!

De film is spannend en ontroerend tegelijk. Een aanrader!




Festen


Een succesvolle zakenman heeft al zijn familieleden en vrienden uitgenodigd om op grootste wijze zijn 60ste verjaardag te vieren. Een half jaar eerder heeft een van zijn dochters zelfmoord gepleegd. Hij vraagt zijn oudste zoon Christian om haar te herdenken in een toespraakje tijdens het diner. Maar als Christian tegen zijn glas tikt en om stilte vraagt, wordt het gezelschap geconfronteerd met een dramatische onthulling.

Sommigen zullen dit misschien een lastige film vinden. Niet voor iedereen geschikt. Het is een echte cultfilm, daar moet je van houden. Hoe ernstig het onderwerp ook is, het is bijna komisch hoe sommige mensen maar gewoon doorgaan.



Grease

Heerlijke meezing film. Uit 1978!!!! Met John Travolta ( toen hij nog een lekker ding was) en Olivia Newton John. Het verhaal is simpel: vakantieliefde na de vakantie.
Het gaat niet zeer om het verhaal of om het acteerwerk maar wel om de muziek. Ik wordt er vrolijk van.




Snowwhite and the Huntsman

Een modern sprookje met de boze stiefmoeder in de hoofdrol. Charlize Theron weet deze rol prachtig neer te zetten. Haar streven naar tijdloze schoonheid gaat ver. Je ziet veel elementen uit het klassieke sprookje terug in deze film. De sfeer is soms duister en geheimzinnig. Super spannend in de lijn van de Harry Potterfilms.
 
 


Madagascar


Move it, move it!. Een van grappigste films die ik ooit heb gezien.

4 Verwende dieren uit de dierentuin van New York besluiten uit te breken en op zoek te gaan naar de jungle. Ze lijden schipbreuk en belanden op een tropisch eiland. Daar komen er achter dat de echte jungle misschien helemaal niet zo leuk is.





 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten