zaterdag 26 juni 2010

Natuurlijk droog haar herstellen


Mijn haren zijn eigenlijk altijd heel pluizig. Dat komt doordat er beschadigingen zijn door stylen maar ook doordat ik heel veel fijn haar hebt.
In de zon bleekt het flink op waardoor het allemaal nog frizzy-er wordt.

Wat helpt is een maandelijkse oliebehandeling. Het is nogal een smeerboel maar helpt wel erg goed en is goedkoop. Ik doe het als volgt:

* Borstel je haar voorzichtig goed los
* Dan pak je een olie ( olijfolie is heel goed maar ruikt niet lekker, amandelolie of jojobaolie is een goed alternatief) en werk je stukje bij beetje de olie in je haar. Van je hoofdhuid naar beneden. Vooral veel olie aanbrengen op de hele droge lokken onderin.





* Dan je haar afdekken met een droge handdoek en ga een half uurtje zitten. Bij heel droog haar kun je gerust 2 uur zo rondlopen of er mee gaan slapen ( bescherm wel je kussen).
Je moet dus zorgen dat de olie goed kan intrekken en dat doe je door het haar af te dekken waardoor het warmer wordt. Je kunt ook even de fohn gebruiken als je weinig tijd hebt.
*Als je dat gedaan hebt kun je je haar wassen maar maak het niet eerst nat!!!
Gebruik een natuurlijke shampoo ( bv van Lavera) en werk dit goed in je droge haar. Je mag eventueel een klein beetje water gebruiken als je de shampoo moeilijk kunt inwerken.
* Masseer je haar en hoofdhuid met de shampoo omgeveer 5 minuten lang en spoel dan alles uit.
* Je hoeft nu alleen nog maar een lichte conditioner te gebruiken en je haar te laten drogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten